Lentile progresive Hoya. Ce sunt? Cine are nevoie?

Ce sunt lentilele progresive?

Primele lentile progresive au fost inventate in anul 1953 in Franta. Acest produs a aparut din dorinta de a comprima cele doua perechi de ochelari (de distanta si de citit) intr-una singura eliminand astfel atat grija a doua accesorii cat si disconfortul schimbului frecvent si alternarii celor doua perechi: distanta - citit, citit - distanta.
lentile bifocale VS lentile progresive

Cine are nevoie?

Odata cu inaintarea in varsta vederea se degradeaza si exista mai multe motive pentru care se intampla acest lucru, printre care expunerea la razele ultraviolete sau activitatile excesive la calculator. Cea mai frecventa cauza pentru pierderea treptata a acuitatii vederii la apropiere este presbiopia. Nu te ingrijora excesiv, pentru ca presbiopia este un proces natural de care toti ne vom lovi la un moment dat. Chiar daca nu exista metode prin care sa prevenim aceasta afectiune, exista numeroase modalitati de corectie. Ochelarii de vedere au devenit un accesoriu la moda, iar cei mai recomandati de medicii oftalmologi pentru corectarea presbiopiei sunt cei cu lentile progresive.

Pe langa aspectul comod, ochelarii cu lentile progresive ofera deasemenea un confort in timpul utilizarii dat fiind faptul ca trecerea de la distanta la aproape se face lin, fara salturi de vedere. Mai mult, intre zonele distanta și aproape exista o zona numit culoar de progresie care face posibila vederea fara probleme intr-o zona intermediara . Trebuie sa stim ca actualele lentile progresive pot fi concepute special pentru fiecare purtator in parte in functie de stilul acestuia de viata sau de activitatile zilnice pe care le desfasoara. Astfel, unele lentile progresive sunt confecționate pentru vederea la calculator si au zona intermediara mai larga in timp ce altele sunt special proiectate pentru citit avand mult marita zona de vedere la aproape. Orice persoana care nu mai poate focaliză corect la apropiere este un posibil purtator de lentile progresive. Adaptarea cu aceste lentile este foarte usoara, iar intervalul de timp al acomodarii cu ochelarii progresivi depinde foarte mult de dorinta fiecaruia de a beneficia de acest produs deosebit. Pentru garanția unui produs perfect in ceea ce priveste lentilele progresive este necesar un consult de specialitate in urma caruia medicul sau opticianul va fi in masura sa va recomande o solutie optima necesitatilor dumneavoastra și deasemenea sa va ofere cateva sfaturi pentru o adaptare rapida cu acest tip de lentila.

Lentilele Hoya sunt disponibile doar la centrele autorizate

Te asteptam in magazinele Optiplaza, partener Hoya de peste 12 ani, pentru consultanta de specialitate.

Optiplaza

Read more posts by this author.