Top 10 ochelari de vedere pentru barbati

In timp ce pentru ochelarii destinati doamnelor formele, stilurile si culorile s-au schimbat in ritmul modei, ochelarii destinati barbatilor au pastrat mult timp forme clasice, aproape austere.

In ultimul secol importanta acestor accesorii a crescut constant, ochelarii fiind considerati astazi o expresie a stilului si personalitatii purtatorului.

Mai presus de capriciile modei s-au ridicat cateva modele de ochelari care au primit astfel titlul de modele iconice:

Aviator - modelul, realizat de Bausch+Lomb pentru pilotii americani in al II-lea Razboi Mondial, este cel mai vandut model de ochelari din toate timpurile. Astazi exista cel putin 3 variante ale modelului initial: modelul clasic, modelul lacrima si modelul rectangular - care se potrivesc oricarei fizionomii.

Wayfarer - inventat de Ray-Ban in anii '50, acest model a adus o linie clasica completata armonios de un material inovativ, usor si placut la purtare, acetatul. Este singurul care concureaza popularitatea modelului aviator, avand de-a lungul timpului numeroase reveniri - in culori si imprimeuri diverse.

Clubmaster - cu aspect retro, acest model si-a cunoscut perioada de glorie in anii 1950-1960, fiind numit, datorita formei, si "browline". Ceea ce il caracterizeaza este puntea de plastic, proeminenta, care urmareste linia sprancenelor, fiind completata de rama metalica in
partea de jos a frontului.

Round - desi lansati in anii '90, ochelarii rotunzi sunt asociati stilului retro. Cu rama fina si forma minimalista, ochelarii au fost asociati subculturii hipster, muzicii independente si spiritualitatii alternative.

Consultantii din magazinele Optiplaza va vor ajuta sa decideti care este perechea potrivita pentru dvs si, foarte important, va vor prezenta beneficiile diferitelor tratamente care pot imbunatati performanta lentilelor de corectie (tratament fotocromic, tratament blue control, tratament anti-reflex, s.a.)

Iata topul celor mai bine vandute modele de ochelari de vedere pentru barbati:


1. Giorgio Armani AR7042

2. Guess GU1943

3. Tom Ford TF5528

4. Emporio Armani EA1041

5. Ray-Ban RX6489

6. Police VPL557 WAVE 4

7. Police VPL476 ROCK3

8. Davidoff 91069

9. ic! berlin Paul R. Graphite

10. Jaguar 33585

Hristina Casas

Read more posts by this author.